Wie ben ik?

Belgisch kunstenares Mady Maeriën.

Ik ben Mady Maeriën, een hedendaagse Belgische kunstenares in het Kempense Laakdal waar ik woon en werk. De disciplines die ik beoefen zijn schilderen, grafiek en airbrush, in combinatie met elkaar en ook dikwijls met collages.

Mijn oeuvre behoort tot het Neo- figuratieve en neo-pop art waarbij kleuren een belangrijke rol spelen. Een boodschap is er niet altijd en dat is ook van ondergeschikt belang. Het is voor mij belangrijker dat de kijker aangetrokken wordt tot een werk om de een of andere reden. Criticus en kunsthistoricus Francis Parent recenseert mijn oeuvre op Visual Art Explorer . De voornaamste thema’s zijn dieren, portretten en vrouwelijke modellen. In mijn werken gebruik ik dikwijls ook verschillende technieken. Een stijl die past in een modern of eclectisch interieur.

In het menu Artwork is er slechts een deel van mijn oeuvre opgenomen. Als je alles wenst te bekijken kan dit in onze galerij in Laakdal na afspraak. Omdat fysieke tentoonstellingen in België niet kunnen doorgaan, of het niet evident is deze te organiseren, heb ik een online expo gepland. Maandelijks (of 2- maandelijks) wordt deze veranderd met telkens een ander thema. Eveneens zet ik in mijn blog af en toe een werk in de kijker.

Ook geef ik in mijn kunstatelier workshops: schilderen, tekenen en diepdruk (etsen) voor beginners en gevorderden. Gezien de COVID19 maatregelen gaan deze helaas voorlopig niet door. Maar ook deze periode gaat ooit voorbij.

Als Belgisch kunstenares exposeer ik permanent in Parijs bij Concept Store Gallery. Op de online kunstgalerij Artsper , een vooraanstaande online kunstgalerij die wereldwijd actief is, zijn ook enkele van mijn werken te vinden.

Als artiest ben ik ook goed met woorden. Op Artieblog licht ik werken van mezelf toe. Wat was mijn inspiratie? Welke techniek heb ik gebruikt? Ook boekrecensies en columns, post ik op Artieblog. De boekrecensies zijn hoofdzakelijk boeken die ik zelf graag lees. Ze zijn bedoeld als leidraad, want iedereen weet… smaken verschillen. De columns probeer ik luchtig en gezellig te houden. Meestal gaan ze over onze drie huisgenoten, de katten, of iets uit het leven gegrepen met een knipoog. Eveneens worden op deze blog tentoonstellingen aangekondigd.

Veel plezier op mijn website!