Workshops

Workshops of cursussen schilderen (voor beginners) geef ik zowel voor privépersonen als voor organisaties.

Ik heb in het verleden samengewerkt met verschillende opleidingscentra zoals Vormingplus Oostbrabant en Gemeente Herselt.

Workshops in kleine groepjes

De workshops die ik in mijn atelier geef, zijn schilderen, tekenen en grafiek (diepdruk). Ik beperk me tot maximaal 3 personen per cursus/workshops, omdat persoonlijke aandacht en een persoonlijke aanpak belangrijk zijn. Bij grafiek zijn het maximum 2 personen, omdat er maar 1 etspers ter beschikking is.

Voor wie?

Eveneens heb ik de cursussen/workshops voor beginners laagdrempelig opgesteld, dus we starten met echt niets. Zonder voorkennis. Van de gevorderden ga ik er wel van uit dat ze de basiskennis hebben. Soorten verf, hoe de verf te gebruiken, soorten ondergronden, penselen, … .

Wat is er in de prijs begrepen?

In de beginnerscursussen zijn verf en penselen inbegrepen in de prijs want het is makkelijker om al een beginnerspakket te hebben in plaats van dat je op zoek moet naar gerief en dan te duur of kwalitatief slechte producten koopt. De gevorderden worden geacht zelf hun verf en penselen bij zich te hebben. Dragers – waarop je schildert- worden door de cursist zelf meegebracht. Voor grafiek is het papier in de prijs begrepen.

Schrijfgerief is niet noodzakelijk omdat bij alle cursussen iedereen een syllabus krijgt waar de stof nog eens uitgelegd staat.

Inschrijven en betalen

Inschrijven is wel verplicht. De betaling van de workshop/cursus dient ook te gebeuren voor de start van de cursus. Er is geen bancontact aanwezig in het kunstatelier.

Zelf organiseer ik geen workshops of cursussen meer. Wat wil dit zeggen? Ik werk enkel op afspraak of in samenspraak met de cursist(en). Het probleem met georganiseerde workshops was dat er mensen waren die maar op 1 dag konden, of die in een ploegenstelsel werkten, … met als gevolg dat er enkelen waren die niet konden komen. Door enkel te werken op afspraak en in samenspraak met de cursisten is dit probleem van de baan. De lestijden vallen binnen de uren die staan op de pagina ‘contact en openingsuren‘.

Gezien de huidige situatie (Covid19), liggen de workshops/cursussen stil. Het atelier is niet zo groot en de afstand van 1.5 meter kan bijgevolg niet gegarandeerd worden.

Online cursussen doe ik bewust niet. Ik weet het… het zou de toekomst moeten zijn. Maar zelf zit ik niet graag gekluisterd aan een PC.

tot slot, als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, of voorstellen, mag je me steeds contacteren!

Hopelijk tot snel!

Mady