Artworks

Artworks schilderij op de website.

Gedurende de jaren heb ik tussen 350 en 400 werken gemaakt. Hoofdzakelijk schilderijen, maar ook grafische werken en airbrush. De schetsen, droedels en tekeningen zijn niet meegerekend.

Het is te veel om online te plaatsen en het wordt zo onoverzichtelijk. Daarom heb ik besloten om slechts een greep uit mijn oeuvre online te zetten. De werken die niet op de website te vinden zijn, zal ik mettertijd een plaats geven in een blog. Of misschien op een fysieke tentoonstelling?

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om een aparte pagina te besteden aan de verkochte werken. Niet om op te scheppen, maar omdat deze werken ook een plaats verdienen en ze niet mogen vergeten worde . Ik blijf de meesten nog altijd mooi vinden.

De jaartallen of het creatiejaar heb ik er niet bij gezet. Voor de mensen die toch willen weten in welk jaar een bepaald schilderij/grafisch werk/ airbrush gemaakt is, mogen me steeds contacteren. Ik zal graag deze informatie geven.

Om toch een idee te geven van jaartallen, geef ik er enkele. De schilderijen zijn gemaakt tussen de jaren 2006-2019. Tussen 2006 en 2010 heb ik soms op paneel geschilderd en niet op doek. De werken vanaf 2010 zijn niet meer op paneel. Het was bij deze drager moeilijker om een ophangsysteem te vinden en ze wogen ook zwaarder dan doeken.

litho polyester met collage, De never ending carreer van Poirot
litho polyester met collage

Vanaf 2013 ben ik grafische werken beginnen te maken, dus drukwerk. Meer bepaald etsen, droge naald, linosneden en houtsneden. Het waren vrij eenvoudige werken zonder gecombineerde technieken. Een jaar later, in 2014, startte ik ook met drukken in litho polyester. Deze vrij nieuwe techniek stelde me in staat om tekeningen direct te tekenen op de drukplaat. .

Ex libris, of boekmerk, begon ik in 2014 te ontwerpen en te maken. Met enkele van de ex librissen heb ik in de jubileumeditie gestaan van het tijdschrift Boekmerk uitgegeven door de vzw Graphia.

Tot slot is er airbrush. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik alleen les zou volgen om mijn motorhelm te kunnen airbrushen. Maar dit is net iets anders uitgedraaid. Al gauw had ik door dat ik meer kon doen met deze techniek. Ook in combinatie met drukwerk (linosneden) bijvoorbeeld. Drukken in kleuren heb ik altijd een vermoeiende en tijdrovende bezigheid gevonden. Moeilijk ook. Maar met airbrush kon ik gewoon in zwart drukken en de kleuren erop airbrushen. Het blijkt een mooie combinatie.

Deze werken – grafisch werk in combinatie met airbrush – zijn pas vanaf 2018 terug te vinden.