Airbrush

Life is like playing chess/ airbrush op linnen/ 40 X 50 cm 350 €

handtas/ airbrush/ 70 €

Airbrush is een techniek die vele toepassingen kent. Belangrijk is de verf die je gebruikt want elke ondergrond of toepassing vereist zijn verf. Zo heb je bijvoorbeeld lederverf (voor t-shirts en leder). Deze verf gaat er nooit meer af.

Het hanteren van het airbrushpistool vereist toch ook wat oefening. Je mag bijvoorbeeld niet te hard spuiten want dan komt er teveel verf ineens door. Het is ook belangrijk dat je eerst lucht en dan verf door de spuit laat gaan. Anders raakt je pistool verstopt. Daarom best eerst oefenen op papier, dan pas op andere materialen. Workshops of cursus gaan volgen is bijgevolg ook geen overbodige luxe. Zo leer je je pistool op de juiste manier vasthouden en hem te reinigen. Maar ook de verschillende soorten verf leer je meer.

Eer zijn 2 manieren om te airbrushen: free hand of met sjablonen. Afplakken klasseer ik ook onder sjablonen. Ik combineer de twee. Een deel doe ik free hand, een ander deel met sjablonen. Free hand airbrushen is het leukste maar ook het moeilijkste omdat je makkelijk fouten maakt.

Airbrush schilderij Life is like playing chess, is te koop. Moderne kunst.
Life is like playing chess

De voorbeelden hierboven zijn niet te koop, behalve het schilderij ‘Life is like playing chess’ en de handtas. Al de tekeningen die geairbrushed zijn, zijn eigen ontwerpen. Dat vind ik heel belangrijk.

Workshops of cursussen geef ik in deze discipline niet omdat ik nog niet zo lang bezig ben met airbrush. De know how op basis van ervaringen ontbreekt nog om de cursisten optimaal te kunnen helpen. Ten tweede is mijn atelier daar technisch niet voor uitgerust.

Indien je nog vragen hebt, of geïnteresseerd bent in de aankoop van een werk, mag je me steeds contacteren.