Artieblog

Columns over dieren (katten) en boekrecensies. En toelichting over mijn eigen werken.

Literatuur en lezen, columns schrijven en boekrecensies

Al sinds mijn kinderjaren schrijf ik graag. Opstelletjes en later in het secundair onderwijs verhandelingen, boekbesprekingen, verslagen,… waren een feest voor mij. Nog later toen ik milieucoördinator was, moest ik dossiers opstellen. Zoveelste dikker en groter, zoveelste liever ik het had.

Nu schrijf ik vooral columns. Hoofdzakelijk over onze drie huisgenoten, de katten, maar ook over andere dingen die gewoon uit het leven zijn gegrepen. Ik probeer ze zo luchtig mogelijk te houden en ze met een knipoog te schrijven. Want het leven heeft zoveel te geven: miserie maar vooral ook grappige dingen. En als die grappige dingen weg blijven, zou ik graag dat heel kleine grappige lichtpuntje willen zijn in iemands leven.

Want iemand doen lachen, al is het een kleine glimlach, is ook heel veel waard.

Naast de columns schrijf ik ook boekrecensies. Het laatste jaar is het lezen erover geschoten omdat ik met een cursus bezig was en daarvoor geen tijd had. Maar het lezen kan ik gelukkig terug hervatten. Dus de recensies ook.

Een recensie is grotendeels een persoonlijke mening. Over het technische en dergelijke is er niet zo veel ruimte om te discussiëren. Maar of een boek goed is of niet, is een persoonlijke mening. Ik probeer dus maar een leidraad te geven, een korte inhoud over het boek. En misschien aan de hand van deze informatie dat je toch gaat besluiten om het te lezen.

Tenslotte schrijf ik ook op Artieblog toelichtingen over mijn eigen werken in de categorie ‘Kunstwerken belicht’. Over de techniek, over de inspiratie, over het onderwerp, … . Of ik zet een werk in de kijker.

Ook kondig ik hier tentoonstellingen aan waaraan ik deelneem. Op mijn cv onder ‘wie ben ik?’ kan je mijn curriculum vitae downloaden. (In de toekomst gaat dit gewoon online te vinden zijn op een pagina). Op mijn c.v. worden de tentoonstellingen gezet die voorbij zijn.

Ik dank je hartelijk voor de interesse in mijn Artieblog/website en wens je veel plezier bij het lezen van mijn columns over dieren (katten) en boekrecensies.