Corona-Stress-Kat (C.S.K.): 5

Stress verminderen bij katten door reorganisatie in het gezin.

Reorganisatie

Stress verminderen bij katten door reorganisatie in het gezin. Onze 3 katten op een rij. De rust is weergekeerd.
Onze 3 katten op een rij

Er lag een heel makkelijke oplossing voorhanden. Teddy terug naar het asiel brengen wegens onzindelijkheid en verder doen alsof onze neuzen bloedden. Maar die gemakkelijke wegen zijn platgetreden en saai.

Bijgevolg heb ik besloten om mijn echtgenoot te heropvoeden en te instrueren. Hij, die kon redeneren. Een kat heeft deze gave niet. En dit alles in het kader van ‘terug zo dicht mogelijk bij het ‘normale’ ritme komen’ uit point of view van de kat. We zouden de reorganisatie doorvoeren en de situatie na een week terug evalueren.

‘Je laat de katten ‘s morgens buiten zitten tot ik beneden ben en je doet alsof ze er niet zijn.’, vertelde ik mijn man.

‘Ten tweede: ‘s morgens en ‘s avonds ben je niet meer welkom in de keuken tijdens voedertijden’. Het trio is gewend aan maar 1 mens in de keuken.

Een ‘ten derde’ stelde manlief zelf voor: ‘zou het een goed idee zijn om beneden in mijn bureau te gaan werken in plaats van hier?’ Dat kon ik beamen.

Verder besloot ik om Teddy’s eten maar voor de helft in zijn bakje aan te bieden. De andere helft zou ik verdelen over het huis – zoals op de krabpalen, in schuilhokjes, op kasten, in zijn snuffelkussen- zodat hij ‘op jacht kon gaan’. Het werd door dierenpsychologen niet aangeraden, maar wat als je een kat hebt die dit heel leuk vindt? Of omdat hij het nodig heeft?

De Zylkene, die niet meer bleek te werken, gaf ik op aanraden van onze dierenarts toch ook nog verder, eenmaal per dag ‘s morgens.

In het kort: manlief buiten ons huishouden tijdens kantooruren.

Enkele dagen later mailde ik naar onze dierenarts dat Teddy terug in orde was. Hij at rustig, plaste niet meer in huis, schrok niet meer bij het minste geluidje en hervatte zijn normaal ritme. Het was alsof ons zwart katertje terug het vertrouwen had in zijn omgeving en in ons. Onze dierenarts was erg blij voor ons en concludeerde dat Teddy leed aan ‘bemoeienissenstress’, als tegengestelde van verlatingsangst.

We hadden een Corona-Stress-Kat (C.S.K.) maar het is te genezen mits aandacht en observatie van de huisdieren!

15/42020

Eén antwoord op “Corona-Stress-Kat (C.S.K.): 5”

Reacties zijn gesloten.